Yer : İTÜ Ayazağa Kampüsü

Toplam döşeme alanı : 1,100 m2

Yapım başlama tarihi : Ağustos 1999

Proje Yönetimi : PYM

Proje Karakteristiği : İnşaat Fakültesi bünyesinde zemin katta bulunan öğrenci kantini projelendirilip, tadil edilerek sosyal merkeze dönüştürülmüştür. Merkezde öğrencilerin sosyal etkinliklerini yürüttükleri 6 klüp odası, bir toplantı odası ile öğrencilerin dinlenme ve okuma aktiviteleri için de bir oturma holü bulunmaktadır. Mekana dört noktadan giriş ve çıkış yapılabilmektedir. Böylelikle binanın güney ve kuzey mafsalları ile fakülte katı araç otoparkı ve iç bahçe arasındaki ilişkiyi sağlayan bir geçiş mekanını da oluşturulmuştur. Oturma mekanları iki kısımdan oluşmaktadır. Biri fakültenin iç bahçesini görmekte ve aradaki yeşil alan ile ilişkisini kuvvetlendirmek amacıyla mevcut duvar aluminyum doğrama cam bölme duvarları ile yer değiştirilmiştir. Bahçeyi gören oturma mekanının tefrişinde de dinlenme amaçlı rahat geniş koltuklarla, bahçeye yönlenmiş ve mekana hareket katan cam tuğla yapımı dairesel oturma nişleri uygulanmıştır. Bir diğer oturma grubu ise geçiş alanından alçıpan nişlerle ayrılmakta ve daha çok okuma ve çalışma aktivitelerine hitap edeceği için tefrişinde de dörtlü masa ve sandalye grupları kullanılmıştır. Mekanın tümünde yenilenen aydınlatma yenilenmiş mekanın bölünmesinde kullanılmış olan gri aluminyum rengine uyum sağlayacak gri tonda seramik kullanılmıştır. Kulüp ofisleri ve oturma mekanındaki ısıtma elemanları olan kaloriferler de ahşap kajlarla kapatılarak yapılan tüm yenileme çalışmaları ile bütünlüğü sağlamış bulunmaktadır. 1100 m² toplam alanı kapsayan tadilatlar yüklenci Taner Uraz tarafından yapılmıştır.