Yer : İTÜ Ayazağa Yerleşkesi

Proje Müellifleri : Doç Dr Selim VELİOĞLU (Mimar)

Yükleniciler : Eltes İnşaat Tesisat San ve Tic AŞ

Proje Yönetimi : İTÜ Proje Yönetim Merkezi
                           Doç Dr Attila DİKBAŞ
                           Araş Gör Tolga İLTER

Toplam İnşaat Alanı : 10000m2

İnşaat Bitiş Tarihi : 31.12.2005

Proje Bilgileri : Elginkan Vakfı ile İTÜ Rektörlüğü arasında 2003 yılında imzalanan protokol doğrultusunda ihale çalışmalarına başlanan İTÜ-Ekrem Elginkan Lisesi İnşaatı, ihale hazırlık ve sonuç aşamasının ardından 30.03.2004 tarihinde yer tesliminin yapılmasıyla başlamıştır.  Yaklaşık 2000 m2  taban alanı üzerinde 5 katlı, her biri 24 öğrenci kapasiteli 16 derslik, 2 adet bilgisayar laboratuvarı ile idari ve sosyal mekanlardan oluşan bir binadır.  Verilen hizmetler : ihale dosyası, teknik ve idari şartnamelerin, inşaat işleri sözleşmesinin hazırlanması, proje müellifleri, Elginkan Vakfı ve Üniversite arasındaki koordinasyon çalışmaları, proje ve imalat kontrol ve koordinasyonudur.  Elginkan Vakfının öngördüğü bağış miktarına göre, yapılan ilk ihaleden sonra Kapalı Yüzme Havuzu ve Kütüphane bölümleri ihale dışına alınarak yeni bir ihale yapılmıştır.  Elginkan Vakfı ile ortak bir Proje Yönetim Birimi oluşturulmuş, proje ve imalat kontroleri bu birim aracılığıyla yerine getirilmiştir.  Ana bina ihalesininin ardından ek bir ihale ile çevre düzenleme işleri de Elginkan Vakfı tarafından üstlenilmiş, bu imalatların kontrol ve koordinasyonu da merkezimizce yürütülmüştür. Bina tamamlanarak 31.12.2005 tarihinde İTÜ rektörlüğüne teslim edilmiştir.